Pse kali ishte më i mirë se kau për tu kultivuar ? - OK KIDS - Kosova Sot
Pse kali ishte më i mirë se kau për tu  kultivuar ?

Pse kali ishte më i mirë se kau për tu kultivuar ?

Ushqimi i kalit kushton më tepër se i kaut, mirëpo katundarët e mesjetës kishin arsye të mira, më mirë të vihej një kal se një ka para plugut, trasmeton gazeta Kosova Sot Online.

Kuajt dhe kijet për nga forca ishin të barabart, mirëpo kali lëvizte 50 përqind më shpejt dhe 
mund të punonte dy orë më gjatë. Disa katundarë të mesjetës kanë matur sipërfaqen e lëvruar 
me ditë pune, sipas kalit. Një ditë pune kali ishte e barabart me dy ditë pune kau. 


(Kosova Sot) 

11 orë e 33 minuta më parë
16/01/19