Këto kafshë do bëheshin mbretër të botës nëse do donin - OK KIDS - Kosova Sot
Këto kafshë do bëheshin mbretër të botës nëse do donin

Këto kafshë do bëheshin mbretër të botës nëse do donin

OKTAPODI

Për mijëra vjet, askush nuk i kushtoi shumë vëmendje për oktapod. Ajo ishte lloj i çuditshëm duke kërkuar, ai ka jetuar nën ujë, dhe deri në shpikjen e fryers thellë, ai nuk ishte veçanërisht e shijshme. Gjithashtu, octopuses nuk ka të vërtetë të sulmojnë njerëzit, në mënyrë që ata kurrë nuk e ka tërhequr të njëjtin nivel të vëmendjes si peshkaqenë apo tigrat ose peshkaqenë tigër bëri. Pra, kjo është vetëm në dekadat e kaluara çift që shkencëtarët më në fund mori rreth për të kërkuar në octopuses, në të cilën pikë ato që gjenden jashtë se ata janë në të vërtetë goxha i zgjuar. Spookily i zgjuar. Për shkak se ajo do të hani gjërat më të vogël se veten, oktapodi mesatar ka marrë një rrëmujë e tërë e teknikave të ndryshme të gjuetisë ajo përdor për të kapur gjahun ndryshme. Ata janë përdoruesit mjet, ndërtuesit fole, dhe tregtarët me sa duket mjaft të mirë shkop polici. Dhe ata kanë marrë kujtime të shkëlqyera; Shkencëtarët kanë mësuar oktapodet gjitha llojet e mashtrimeve, si çmontimit modele Lego, hapjen kafaze të mbyllur, dhe zgjidhjen e gjetjen e rruges,

Bualli Cape

Edhe pse të gjithë e kupton rreziqet që luanë dhe hippos dhe elefantët paraqesin, relativisht pak njerëz (ri: njerëzit që të pshurr off e kafshëve të mëdha për argëtim) di se buallI Cape është ndoshta vrasësi më i madh i njerëzve..

Pse ata janë aq vdekjeprurës? E pra, ata do të sulmojnë vetëm për ndonjë gjë që merr shumë afër tyre, me asnjë provokimi (të tjera se "ekzistues shumë afër tyre"). Njerëzit, makina, kamionë, çfarëdo. Ata ndoshta do të drejtuar poshtë një tank, por askush nuk ka qenë i gatshëm të rrezikojnë një nga tanket e tyre ende.

Gjarperi peme kafe

Gjarpëri pemë kafe  është, si reklamohen, një gjarpër që është ngjyrë kafe dhe jeton në pemë. Pemë, ju do të kujtojnë, janë ato pjesë të mëdha me pemë e bimësi të njohur për të qenë i gjatë të mjaftueshme për njerëzit të ecin nën. Këto dy fakte në dukje të palidhura kombinohen për të bërë ngjyrë gjarperi peme kafe gjëja më e tmerrshme për të ndonjëherë të ekzistuar.
Vendas në pjesën veriore të Australisë, Papua Guinea e Re, dhe ëndrra të këqija të panumërta djerse-ngjyhet, kafe pemë gjarpër është ndoshta më i njohur për punën e tij në ishullin e Guam, ku ajo është konsideruar një specie pushtuese. Në Guam, me asnjë nga grabitqarët e saj natyrore përreth, kafe pemë gjarpër ka marrë në thelb mbi të gjithë ishullin. Në një ishull rreth 30 milje të gjatë, mund të ketë 2 milionë prej tyre.

 (Kosova Sot)

3 orë e 42 minuta më parë
17/12/18