- OK KIDS - Kosova Sot
Pse vitaminat na mbajnë të shëndetshëm?

Pse vitaminat na mbajnë të shëndetshëm?

Vitamina dhe nitratet tjera ushqyese mbajnë makinerinë e trupit të njeriut që të punojë mirë. Ashtu si një makinë që ka nevojë për karburant, vaj, dhe pjesë këmbimi, edhe trupi ka nevojë për karbohidratet dhe yndyrna për energji, vitamina dhe minerale ushqyese, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Ne nuk kemi ditur gjithmonë për vitaminat. Por me kalimin e kohës, shkencëtarët zbuluan se disa nga sëmundjet janë shkaktuar nga mungesa e disa ushqimeve të veçanta.

Për shembull, marinarët që nga një sëmundje e quajtur vdekjeprurëse, kishin mungesë të disa ushqimive të caktuara, si limoni. Tani ne këtë e quajmë acid Askorbik apo vitaminë C.

(Kosova Sot)

22 orë e 11 minuta më parë
21/02/19