- OK KIDS - Kosova Sot
Nga e ka marrë emrin Anglia?

Nga e ka marrë emrin Anglia?

Anglia e ka marrë emrin nga Angles, klan gjermanik që erdhën në Angli në shekullin e V-të dhe të VI-të mendohet se kanë ardhur nga krahina jugperëndimore e Anglisë, Danimarka e sotme dhe një pjesë e Gjermanisë veriore, transmeton Kosova Sot Online.

Etimologjia e mëtejshme e emrit të këtij klani mbetet jo e sigurt, edhe pse një teori e famshme thotë se nuk duhet të kërkohet më larg se vetë fjala angle, që i referohet regjionit Holstein.

(Kosova Sot)

 

10 orë e 54 minuta më parë
21/02/19