- OK KIDS - Kosova Sot
A e dini çka janë zvarranikët ?

A e dini çka janë zvarranikët ?

Zvarranikët janë kafshë embrioni i të cilëve është i mbështjellur me membranë amnionike. Reptilët klasifikohen në 4 grupe të mëdha:

Zvarranik është emri i përbashkët për një nga grupet kryesore të kurrizorëve të tokës . Nuk është përdorur aq shumë nga biologët , të cilët përdorin terma më të saktë.

Emri " ​​zvarranik " vjen nga latinishtja dhe do të thotë " një që zvarritet " . Të gjitha lloje zvarranikësh që jetojnë janë me gjak të ftohtë , kanë lëkurë me luspa , dhe të vendosë vezë cleidoic .

Shumë grupe të rëndësishme të zvarranikëve tani janë zhdukur

Pjesa më e madhe e zvarranikëve sotme janë gjarpërinjtë dhe hardhuca.

(Kosova Sot)

5 orë e 25 minuta më parë
18/02/19