Si e bëjnë bletët mjaltën? - OK KIDS - Kosova Sot
Si e bëjnë bletët mjaltën?

Si e bëjnë bletët mjaltën?

Ju keni parë se si bletët gumëzhinjë rreth luleve.

Por, nëse afroheni shumë, do tw shihni se si ato zvarriten poshtë-lart në një lule, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Atë e bëjnë për të kërkuar disa pika nektar ose ujë sheqer që gjendet në lule.

Bletët marrin një peshë të caktuar të nektarit, e vendosin në krahë dhe e dërgojnë në koshere.

Gjatë bartjes, ajri e largon ujin dhe ajo që mbetet është mjaltë.

(Kosova Sot)

13 orë e 3 minuta më parë
10/12/18