Çka mund të bëhet me thëngjillin përpos djegies? - OK KIDS - Kosova Sot
Çka mund të bëhet me thëngjillin përpos djegies?

Çka mund të bëhet me thëngjillin përpos djegies?

Sikurse nafta dhe gazi edhe thëngjilli ka substanca kimike që për plastikë dhe industrinë e naftës janë të çmueshme. Kur thëngjilli nxehet në temperaturë 1000 dhe 1200 atëherë shpërbëhet në katër lëndë kryesore: Koks, Gaz të koksit, Amoniak dhe thëngjill druri.

Produkte të njohura që për bazë kanë thëngjillin janë ngjyrat, medikamente, instekcidet, plehrat artificiale, lëndë plasëse dhe thartësira.

 

 

(Kosova Sot)

23 orë e 38 minuta më parë
13/12/18