Programet dhe fushata reklamuese e subjekteve poltike

Programet dhe fushata reklamuese e subjekteve poltike
Programet dhe fushata reklamuese e subjekteve poltike

Ali Hertica

  • 18 shtator 2019 - 13:59

Shumë njerëz ankohen për politikën, por me metodën e tanishme të vjetëruar të zgjedhjeve ne po ruajmë thjeshtësinë politike, Politika duhet të premtojë gjëra të këndshme për të fituar shumë vota. Programet njihen dhe fushatat reklamuese janë menduar plotësisht.

Fushatat zgjedhore filluan në shumicën e partive politike pas përfundimit të verësdhe fillimit të shtatorit ku do sjell një legjislacion të ri i cili do premton elektoratin se do jan afër tyre për ti plotsuar kërkesat dhe nevojat e tyre.. Ata duan t'ju bindin të gjitha idetë dhe mendimet e tyre për vitet në vazhdim,kjo do varet nga elektorati se si do të perception subjektin .

Politikanët janë trajnuar të na prezantojnë tregimin e tyre përmes metodës më moderne të komunikimit në Radio, TV, media e shkruar dhe sigurisht edhe media sociale do të përdoren plotësisht.Politikanët sjellin me bindje historinë e partisë së tyre, përveç asaj që ata gjithashtu prezantohen personalisht me mashtrimet e tyre reklamuese.

Ne jemi mësuar plotësisht me këtë formë të komunikimit, kjo përhapet mbi ne çdo ditë nëpër media ku ne duhet të jemi tani ata që do ti demoim për te gjt ata që u sollen me si sulltan . Ne konsumatorët marrin informacione shumë delikate se si mund të jetojmë më mirë dhe më mire. Shumë prej nesh e dinë që e vërteta e vërtetë nuk flitet në reklamë, por ne jemi mësuar të bëjmë kështu që ata e bëjnë atë kinse na mashtruan por tani qytatari thujse është i vetdisuar me genjeshtar dhe demagogjit e poletikëbersve matraapz., por a dëshirojmë akoma të na qasen në këtë mënyrë thjeshtiste nga politikanët kjo varet nga ne si do ta moderoim programet e tyre .

Subjektet poltike janë në modalitet reklamimi për të na joshur me mashtime dhe genjeshtar e tyre për të marrë votën tonë në zgjedhje. Për sa kohë që vazhdojmë të dëgjojmë, ato do të vazhdojnë të na genjejnë me demagogji. Shfaqjet e bisedave dhe debatet për zgjedhjet çdo herë të njëjtët njerëz me të njejtin program që ruminojnë të njëjtat tekste, të mërzitshëm dhe të shurdhër.

Dhe këtu është gabimi ynë i madh qe do tu besoim në plotsni sepse tani ne jemi ata që do ti dejtoim poletikëberist se kah do shkoin ..në parëemet apo në shtepi, për sa kohë që ne vazhdojmë të konsumojmë si një konsumator politik, politika vazhdon të reklamojë. Nëse nuk shikojmë dhe dëgjojmë, ata do të ndalen automatikisht, nuk do të duan të flasin përpara një dhome bosh. Politika nuk ka pse të reklamojë vetë, ne i kemi parë ata në punë gjatë mandatit të kësaj qeverie.

Nëse të gjithë e kuptojnë se cila parti ka ndjenjën më të mirë në 4 vitet e fundit, atëherë zgjedhja e votës është e qartë. Debati politik u kthye përsëri në dekada kryesisht në organizimin e shoqërisë. çfarë ju mund të përjetoni politikë vetë, për të gjykuar kursin e partive politike dhe përfaqësimin politik dhe në bëni zgjedhjen e votës në zgjedhje që do janë pas 1 mujëve përqytetarin e republikës së Kosovës.

(Kosova Sot Online)