Kjo eshte Evropa Shterrp!

Kjo eshte Evropa Shterrp!
Kjo eshte Evropa Shterrp!

Ismail Muçiqi

  • 20 tetor 2019 - 19:54

Lideret e Bashkimit Evropian nuk u pajtuan për hapjen e negocjateve për Shqipërin dhe Maqedonin Veriore. Kjo tregon edhe nje here se Bashkimi Evropian ka probleme të m/dha rreth vizionit për të ardhmën e tij. Largimi i Britanis se madhe nga Bashkimi Evropian ka sjell turbulenca të mëdha në unitetin e shteteve Evropiane Kjo gjendje e poralizimit te shteteve të Bashkimit Evropian e kan dëmtuar progresin e shteteve te Ballkanit e sidomos fakturen dhe llogarin po e paguajnë Shqiptaret në ballkan. 5 Vendet e Bashkimit Evropian te cilat pershkaqe subjektive nuk e kan pranuar Pavarsin e Kosoves mu përshkak të miqsisë qe kan me Republiken e Serbisë,Politik kjo e cila  ka sjell jo stabilitet dhe kunfuzion  bashkimit Evropian. Tendencat jo parimore nga disa shtete te Bashkimit Evropian kundër hapjes së negocijatave më Rupubliken e Shqipëris treguan edhe sot se raportet e mbrenshme të shteteve të Bashkimit Evropian kan probleme mes veti. Keto u manifestuan edhe sot nga ana e Rupublikes se Frances Holandes Ddhe Danimarkes te cilat ishin kundër hapjes te negocjatave më Republikën e Shqipëris. Duhet theksuar se Gjermonia si gjithmon u deklarua pro negocjatave me Shqiprin dhe Maqedonin Veriore.

Keto raporte problematike te cilat po shfaqen në kuader te Bashkimt Evropian ndikuan edhe në mos liberalizimin e vizave per qytetaret e Kosoves. Eshte apsurt i kohes që në kuader të shteteve te Bashkimit Evropian dhe te shteteve te ballkanit, vetem qytetaret e Kosoves nuk kan drejt te levizin lirshem. Kjo ështe Evropa shterr!. Standartet e një pasnjëshme të kërkuara ndaj Shqiptareve jan argumente dhe prova se Aristokracia Politike dhe Diplomatike e disa shteteve Evropiane nuk ka ndryshue ne raport me Shqiptaret.Kjo Birokraci viteve te fundit shum here doli ne perkrahje te Politikes Nacionaliste dhe Gjenocidale te Republikes se Serbis e cila shkaktoi shumë deme dhe viktima ne ish republikat e ish jugusllavis te gjitha ketyre situatave te theksuara  me lart ju ndihmun edhe elitata politikete cilat udhheqen Shqiprin dhe Kosoven vite me radh. Shqiperia mbi  100 vite e pavarur  akoma nuk po arrin te behet shtet normal. Dukurit negative  me te ndryshme, perqarja dhe mos uniteti i skenes Politike kan bërë qe imazhi i shtetit te zbehet dhe te degradohet ne te gjitha poret e jetes. Lufta per pushtet e partive Politike dhe liderve shumë her e kan sjell ne situat krize Shqiperin duke goditur brudalisht edhe instuticionet e shtetit. Sot per shkak te ketyre dukurive Republika e Shqiperis, Parlamenti eshte shendrrue ne instuticion nje partiak.

Po ashtu Republika e Kosoves qe nga Pavarsia u ballafaque me një varg problemesh dhe veshtërsi te cilat e ngadalsun ritmin dhe dinamiken e konsuldimit te Shtetit  Kosoves. Perpos dukurive te ndryshme negative si jan kurrupsioni, krimi i organizuar, nepotizmi, mungesa e sundimit te ligjit, po ballafaqohet edhe me qeshtjen e problemit ne  raportit qe ka me Serbin. Kjo situat aspakë optimiste sjell mesazhin e qartë se ështe momenti i fundit që Shqiptarët të vedisohën per të ardhmen e tyre. Platforma dhe strategjija Kombetare eshte imperativ i momentit dhe i kohes. Neser ndoshta do të jet vonë.

(Kosova Sot Online)