Kantarioni, zgjidhje për pagjumësinë dhe lodhjen - Shëndetësia - Kosova Sot
Kantarioni, zgjidhje për pagjumësinë dhe lodhjen

Kantarioni, zgjidhje për pagjumësinë dhe lodhjen

Kantarioni në mënyrë tradicionale përdoret te depresioni dhe gjendjet e tjera që shpesh përcillen me ankthe,a pagjumësi dhe lodhje. Shumë studime e kanë dëshmuar se bima në mënyrë efikase ndihmon te forma të buta të depresionit, transmeton gazeta Kosova Sot.

Konsiderohet se kantarioni zbut ndryshimet në disponim dhe simptomat e tjera të menopauzës, vështirësi dhe çrregullim në përqendrim, si dhe depresionin sezonal. Në terapi në rastet më të shpeshta përdoret kapsula me ekstrakte të kantarionit, si dhe çaj e vaj nga lulet e kësaj bime. 

(Kosova Sot)

12 orë e 27 minuta më parë
16/01/19