Kakao ndihmon te kolla e mërzitshme

  • 08 prill 2019 - 14:31
Kakao ndihmon te kolla e mërzitshme

Tobromina, substancë nga kakao, paralizon refleksin e kollës, kështu që shumica e pacientëve ndjen përmirësim dhe qetësim të kollës.

Ky përbërës gjendet edhe në çokollatën e zezë. Në një studim kishin qenë të përfshirë 300 persona me kollë.

Hulumtuesit atyre dy herë në ditë, për dy javë rresht, u kishin dhënë teobrominë, substancën nga kakao. Rreth 60 për qind e tyre pas eksperimentit kishin deklaruar s kishin ndjerë qetësimin e kollës.

(Kosova Sot)