Patëllxhani shëron kancerin e lëkurës

  • 08 maj 2019 - 18:43
Patëllxhani shëron kancerin e lëkurës

Fitokemikali i njohur me emrin BEC5 është ekstrakt i patëllxhanit, të cilin e ka zbuluar dr. Bill E. Cham, pasi që kishte dëgjuar për ilaçin e mjekësisë popullore australiane. Në fakt, ata e kishin njoftuar me përgatitjen e ilaçit kundër kancerit të syve me të cilin shëronin lopët. Në shërimin e më shumë se 80.000 rasteve të kancerit të lëkurës, BEC5 ka treguar efektivitetin e saj. Në fakt, kanceri jo malinj, invaziv dhe jo invaziv janë lloje të kancerit, të cilat janë shëruar përmes patëllxhanit.

Pas shërimit kanceri ishte zhdukur për të mos u paraqitur më. Banorët e Australisë, falë kësaj bime, shërojnë kancerin e lëkurës në këtë mënyrë tash e disa dekada. Ekstrakti i përmendur BEC5 i vret qelizat e kancerit pa dëmtuar qelizat e tjera të shëndetshme, të cilat gjenden në trupin e njeriut. Kjo substancë e patëllxhanit ka treguar sukses në më shumë se 78 për qind të rasteve. Kjo bimë përdoret në formë të kremit për më shumë se 25 vjet. Kremi ka një efikasitet 100 për qind në zhdukjen kancerit të lëkurës. 

(Kosova Sot)