Katër artikujt që shkrijnë dhjamin

  • 24 qershor 2019 - 09:04
Katër artikujt që shkrijnë dhjamin

Gjumi cilësor mundet t'ju ndihmojë që stomakut të trashë t'i thoni 'lamtumirë'. E, nëse dëshironi që njëkohësisht t'i shkrini yndyrat e tepërta konsumoni këto ushqime.

PESHQIT
Janë të pasur me aminoacidet omega 3 dhe me proteina. Njerëzve që u mungojnë këto aminoacide nuk kanë gjumë cilësor gjatë natës, e kjo çon drejt ushqimit të dëmshëm.

ARRAT
Arrat ngritin nivelin e magnezit, e po ashtu janë të pasura me omega 3. Ju ndihmojnë të flini më mirë dhe do ta ulni rrezikun për t'u prekur nga sëmundjet e zemrës, kancerit dhe diabetit.

QUMËSHTI 
Qumështi është shumë i pasur me kalcium. Hulumtimi i vitit 2010, midis grave të cilat ishin para menopauzës, e që kishin konsumuar ushqim të pasur me kalcium, tregon se kishin humbur sasi të madhe të shtresave dhjamore.

QERSHITË 
Pa marrë parasysh se kur mund të vini në kontakt me to, konsumoni qershitë. Sidomos një orë para gjumit, pasi që janë të pasura me hormonin metatoninë, hormon ky që ju dhuron qetësi dhe gjumë cilësor.

(Kosova Sot Online)