Dëgjojeni zemrën tuaj!

  • 13 korrik 2019 - 12:44
Dëgjojeni zemrën tuaj!

Një studim tregon se ushtima në vesh tregon për problemet me shëndetin. Studiuesit kishin përdorur mënyrën e bllokimit të shenjave të dhimbjes në tru duke aplikuar goditje të vogla shoku në lëkurë. Studiuesit këtë mënyrë e kishin përdorur 34 vullnetarë të shëndoshë, çdo 15 minuta.

Shkencëtari dhe profesori Jim Deuchars, nga universiteti në Lids, thotë: 'Do të ndjeni një ndjejnë të gudulisjes në veshtën tuaj kur kjo makinë që stimulon dhimbjen, por është pa dhimbje'. 

Sipas ekspertëve që kishin marrë pjesë në studim, kjo mënyrë posedon potencialin për përmirësimin e shëndetit të zemrës, e madje ka gjasa që kjo të shndërrohet në tretman për shërimin e rasteve kur zemra dështon.

(Kosova Sot Online)