Balsami çudibërës, të cilin patjetër duhet ta pranoni

  • 21 gusht 2019 - 08:23
Balsami çudibërës, të cilin patjetër duhet ta pranoni

Nina Tarasova njihet për faktin se shumë njerëz i drejtohen për t'u shëruar me bimë, e njërën nga këshillat e saj ua ka ofruar çifteve, të cilët do të dëshironin që ta zgjeronin familjen.

Për ta arritur këtë, nevojitet që në pranverën hershme të grumbulloni sythat nga dega e shegës, plepi dhe thupra. Sasinë e sythave të shegës e vendosni në kavanoz 1- litërsh, kështu që të mbushet dy të tretat e kavanozit. Sythat e shegës i lagni me vodkë cilësore apo me alkool 70 për qind, deri në majë.

Kavanozin e mbyllni më pas dhe e lini të qëndrojë për tri javë, e gjatë asaj kohe e përzieni nganjëherë. Pas tri javësh, pini nga 50 pika të këtij balsami në ditë, para shujtës në një cikël prej dhjetë ditëve, e pas secilit cikël bëni një pauzë prej një jave.  

(Kosova Sot Online)