Publikohet receta nga vaji i kanabisit, që shëron kancerin

  • 21 gusht 2019 - 08:25
Publikohet receta nga vaji i kanabisit, që shëron kancerin

RECETA:

1. Materialin e tharë vendoseni në enë plastike. Zhyteni në tretësin që e përdorni. Simpson përdor naftë të pastër, e cila është e shtrenjtë. Mund të përdorni edhe alkool "izopropil" 99 për qind, i cili mund të gjendet në barnatore. Nevojiten rreth 8 litra tretës për t'u ndarë THC-ja nga gjysmë kilogrami material bimor. Bimën e imtësoni me shkop prej druri apo me diçka të ngjashme. Materiali bimor le të zhytet në përgjithësi. Derisa e gatuani,

THC-ja ndahet prej materialit bimor në tretës. Vazhdoni për tre minuta. Përzierjen vaj/tretës e përzieni e përzieni me një enë tjetër, pa materialin bimor. Kështu largohet 80 për qind e THC-së nga bima. Pastrimi i dytë - përsëri shtoni tretës në materialin bimor dhe përzieni edhe tre minuta. Përzierjen e vajit e hidhni në enën e parë. Bimën, nga e cila keni ndarë THC-ë, e hidhni. Përzierjen e vajit e hidhni nëpër filtër për kafe në enë të pastër.

Tretësin e thani me zierje. Shtoni përzierjen në enë deri në 3/4 e volumit. Përzierjen e ngrohni fort. Përzini atë masë në enë duke u ulur niveli derisa përzierja nuk përfundon në enë. Kur gati të jetë tharë hidhni pak ujë në përzierje. Kur në enë të mbeten rreth 25 mm përzierje, vendosni doreza dhe enën ngadalë e ktheni për t'u përzier gjithçka.

Enën e ktheni deri në fund, derisa të mos mbetet vaji i pastër, temperatura nuk guxon të tejkalojë 140 gradë. Vajin me kujdes e vendosni në enë të pastër metalike. Enën vendosni në pajisje që ngroh ngadalë. Ngroheni disa orë derisa krejt uji dhe lëngjet e tepërta nuk thahen nga vaji. Kur të mos ketë aktivitete në sipërfaqen e vajit, ilaçi është i gatshëm. Vajin e ngrohtë e përgatisni në shishe, dhe ai duket sikurse yndyrë e trashë. 

(Kosova Sot Online)