Bashkëpunoni me bakteret nën sqetull dhe nuk do ta ndjeni aromën e keqe

  • 11 shtator 2019 - 15:20
Bashkëpunoni me bakteret nën sqetull dhe nuk do ta ndjeni aromën e keqe

Djersa vetvetiu nuk ka aromë, por prania e baktereve në sqetulla krijon atë aromën e pakëndshme. Shumica e njerëzve nuk janë në dijeni çfarë shkakton përdorimi i deodorantëve. Një studim ka treguar se i gjithë trupi është i ndërlidhë me mikrobe. Në vijim ju tregojmë si të bashkëpunoni me mikrobet, e jo të luftoni me to. Lirohuni nga alumini.

- Djersitjet janë frenim i aluminit. Kompanitë natyrale prodhimet e veta i reklamojnë pa alumin, sepse ky përbërës është i lidhur me shumë probleme shëndetësore. Kontrolloni etiketën - Deodorantët janë prodhim kozmetik për të cilin pohojnë se nuk përmban alumin. Mos harroni ta vërtetoni ngjitësin me. "Alum" është përmbajtje që gjendet në përmbajtjen e tyre, që në fakt është alumin sulfat. Kjo nuk do të thotë se është fare pa alumin. "Triclosan" paraqesin kemikate antibakteriale me efekt destabilizues në sqetulla. Prania e kemikateve e bën të vështirë që bakteret e dobishme të mbijetojnë.  


(Kosova Sot Online)