Vezët -ushqimi i lirë që mbron nga kanceri dhe zbut simptomat e PMS-së

  • 15 janar 2020 - 10:01
Vezët -ushqimi i lirë që mbron nga kanceri dhe zbut simptomat e PMS-së

Ë shtë e pasur me proteina dhe hekur që ngrit disponimin gjatë PMS-së, dhe është e pasur me substanca që ruan shëndetin gjatë shtatzënisë dhe ulë rrezikun nga kanceri, por edhe ndihmon të humbni në peshë. Janë alternativë e shkëlqyeshme për mishin sepse përmban sasi të madhe të proteinave.

ZBUTIN SIMPTOMAT E PMS-SË

Ndryshimin në disponim e madje edhe prirjen për depresion gjatë së PMS-së, shkëlqyeshëm e zbutin vezët. Këto simptoma shfaqen si pasojë e mungesës së hekurit,e vezët janë të pasura me këtë mineral.

RUAJNË SHËNDETIN GJATË SHTATZËNISË

Vezët janë të shëndetshme, sidomos gjatë shtatzënisë. Të kuqtë e vezës ndihmon në rritje dhe zhvillim të shëndoshë. Me rëndësi është të jenë mirë të pjekura dhe të fërguara gjatë konsumimit.

ULIN RREZIKUN NGA KANCERI I GJIRIT

Hulumtimet në 3.000 femra kanë vërtetuar se femrat, të cilat rregullisht konsumojnë vezët, për 24 për qind janë më pak të rrezikuara nga kanceri i gjirit.

(Kosova Sot Online)