Shërojeni të thatin në lukth për shtatë ditë!

  • 14 shkurt 2020 - 13:43
Shërojeni të thatin në lukth për shtatë ditë!

Mënyra e përgatitjes së recetës: Kombinimi i lëvoreve të thata dhe ujit të vluar është 1:20. Në gotën me ujë të ngrohur shtoni 10-12 gr lëvore të thata të shegës dhe i përzieni me 200 ml ujë të vluar. E mbuloni. E lini të qëndrojë 25-30 minuta. Më pas mund ta pini. Lëvoret mos i hidhni. Më pas ka filluar shërimi. Për shërim për 5 orë nga dizenteria, diarreja, tifo, kolera, apendiksi akut, ilaç ta konsumoni kështu: Pasi të qëndrojë 25- 30 minuta, të pini gjysmë gote.

Për t'u shëruar pas 7 ditëve nga i thati në lukth, lëvorja e shegës të përdoret kështu: Pasi të qëndrojë 25-30 minuta mund ta pini. Gjatë ditës ta pini gjysmën (90-100 ml) 4 herë, në sasi të njëjtë dhe në kohë dallim të njëjtë, nga 20-25 ml. Filloni në mëngjes në lukth të zbrazët, pas ngritjes, e të fundit para gjumit. Nuk duhet ta pini çdo ditë, por çdo të dytën ditë. Gjatë kohës së shërimit mos pini alkool.

(Kosova Sot Online)