Përfundimtare: celularët mund ta shkaktojnë kancerin!

  • 05 qershor 2020 - 07:36
Përfundimtare: celularët mund ta shkaktojnë kancerin!

Telefonat mobilë paraqesin një "rrezik real" për shëndetin e njeriut, thotë një studim i ri. rrezatimi nga pajisjet pa kabllo, sikur që janë celularët dhe tabletët, mund të lidhet me shumë dëmtime të shëndetit, duke filluar nga kanceri e deri te sëmundjet e trurit, sikur që janë sëmundja e Parkinsonit, apo ajo e Alzheimerit.

Sipas studimit më të ri, kjo vjen për shkak se rrezatimi i këtyre pajisjeve shkakton një prishje të balancit, apo një stres oksidues në organizëm. Stresi oksidues është një proces i dëmshëm, i cili mendohet se lidhet ngushtë me sëmundjet degjenerative. Po ashtu, qëndrimi më i ri zyrtar thotë se edhe rrezatimi me radiofrekuencë, sikur që është rrezatimi i furrës me mikrovalë, ka një efekt të mundshëm kancerogjen. 

(Kosova Sot Online)