Qendrat energjike të chakra-s: ja çfarë duhet të dini për to

  • E.K /
  • 29 qershor 2020 - 15:20
Qendrat energjike të chakra-s: ja çfarë duhet të dini për to

1.Kujdes edhe me ngjyrën e ushqimeve që konsumoni gjatë gjithë ditës

Ushqimi me ngjyrat specifike ndikon te të gjitha chakra-t, prandaj, nëse keni probleme me chakra-n rrënjësore duhet të hani ushqime me ngjyrë të kuqe. Sidomos në mëngjes sugjerohet të hani ushqime të kuqe, ushqim të portokalltë dhe të verdhë, pasdite ushqime të gjelbra dhe në mbrëmje të artë vjollcë.

2.Mantra është pjesë e rëndësishme e ushtrimeve shpirtërore

Chakra-t mund të aktivizohen edhe përmes mantrave, përkatësisht tingujve që mund të formohen nga fjalia. Nëse ju dëshironi që ta aktivizoni chakra-n e fytit, duhet të merrni frymë thellë e duke liruar frymën të theksoni shkronjën "E".

3.Aroma e vajit të duhur eterik "pastron: chakra-t

Vajrat eterike mund t'ju ndihmojnë dhe të shëroni bllokimin apo ngufatjen e chakra-ve. Nëse keni telashe gjatë aktit seksual, për shembull, keni telashe me ereksion, atëherë kohë pas kohe thithni aromën e lisit të sandalit, kardamomomit apo bergamotës.

1.Edhe ngjyra e rrobave ndikon në qarkullimin e energjisë Pasi ta keni zbuluar se cila nga chakra-t është e mbyllur, provoni që të rrethoheni me ngjyrën që e paraqet. Zgjidhni rrobat në atë nuancë, lulet me atë aromë, qirinjtë, vajrat për larje ...

2.Vallëzimi kthen trupin në ekuilibër Nëse zemëroheni lehtë dhe ju mungon vetëbesimi, atëherë me siguri se nuk e keni të ekuilibruar chakra-n rrënjësore. Vallëzimi për stomak dhe sjellja e rrethit në bel do ta nxitin qarkullimin e gjakut.

3.Mjeshtrit e reikisë hapin chakra-t Bllokimi i chakra-ve bëhet edhe përmes reikisë, teknika e shërimit jokonvencional përmes energjisë. Këta persona vendosin duart në trupin e 'sëmurë' dhe me këtë rast e kanalizojnë energjinë.

4.Joga pasuron me energji chakra-t e rëndësishme për seks Tri janë chakra-t seksuale, ajo rrënjësore, ajo që bazohet në ritet fetare dhe e zemrës. Këto pozita kritike përmes jogës i furnizoni me gjak dhe me energji jetësore. Kështu zvogëlon mangësitë seksuale, duke ndikuar që t'ju bëj partner të mirë për seks.

EMËRTIMI DHE POZITA 

Bazë ose rrënjësore - në fillim të palcës kurrizore • Në bazë të riteve fetare - pranë organeve seksuale, te kërthiza • Solare ose e barkut - ne hapësirën e lukthit, pranë brinjëve • E zemrës - midis gjoksit ose muskujve të gjoksit, përkatësisht në lartësinë e zemrës, por në mesin e dërrasës së gjoksit. • E fytit ose e qafës - pjesa e parme e qafës • Ballore ose syri i tretë - në mes të ballit. • Chakra ballore e kokës - në majen e kokës lëkurën e kokës KRISTALI QË I TAKON • Heliotrop, kuarci i nxirë, kuarci i kuq • Qelibar, sardi, kalcit • Syri i tigrit, turmalinë e verdhë, turmalinë e verdhë • Kuarci vjollcë, rubini, • Akuamarinë, tirkiz • Sodalit, ametist • Kuarc i pastër NGJYRA QË I TAKON • E kuqe • E portokalltë • E verdhë • E gjelbër • Tirkizë, e kaltër e çeltë • E kaltër e errët, indigo • Vjollcë VAJI ETERIK • Kedër, rozmarinë • Sherbelë • Bergamot, "ylang-ylang" • Eukalipt, trëndafil • Livandë • Zymbyl, vjollcë • Temjan.

(Kosova Sot Online)