Kjo bimë jua pastron gjakun dhe ju mbron nga kanceri

  • E.K /
  • 25 January 2023 - 12:52
Kjo bimë jua pastron gjakun dhe ju mbron nga kanceri

Kjo bimë e kuqe, "Ehinacea", së bashku me rrënjët e saj përdoret kundër lëndimeve, infeksioneve dhe gjendjeve infektuese të organizmit. Përmban vaj eterik, cinarinë, alkilamidë, fenol, betainë, apigeninë, ehinokozidë, polisaharidë, borneol, ehinacinë, resinë, luteolinë, poliacetilenë, kuercetinë, vitamina C, bakër, hekur, jod, sulfur, kalium... "Ehinacea" sot është një bimë që ndikon kundër baktereve dhe viruseve, e po ashtu përdoret edhe në përdorimin e sistemit imun.

Studimet laboratorike të bëra në minj, vërtetojnë shërueshmërinë që ofron kjo bimë, duke shëruar rritjen anormale të qelizave, tumoret, leukeminë. Bima "Ehinacea" nuk sugjerohet për ata që vuajnë nga sëmundjet autoimune, skleroza multiple ose AIDS-i. Mjekësia moderne këtë bimë e përdor duke shëruar organet dhe sistemin e frymëmarrjes, sëmundjet e lëkurës, veshit, sistemin imun, gripin, infeksionet, kancerin, ftohjen, plagët dhe lëndimet, tumoret, kafshimin e insekteve, lodhjen, dhimbjet e dhëmbit si dhe rigjenerimin e qelizave përkatësisht pastrimin e organizmit dhe gjakut.

(Kosova Sot Online)