6 arsye pse gjithmonë keni të ftohtë

  • E.K /
  • 15 February 2023 - 11:58
6 arsye pse gjithmonë keni të ftohtë

Nëse keni të ftohtë edhe pas një kohe që jeni rehatuar brenda, fajtorë për një gjendje të tillë, janë problemet e mëposhtme:

Hulumtimet e fundit nga Britania e Madhe zbulojnë se nitrati, substancë të cilën e hasim në perimet e gjelbra (spinaq, lakër, lakër jeshile), mund të ndikojë në uljen e rrezikut për mbipeshë dhe diabet. Në hulumtim, të cilin e kishte udhëhequr dr. Andrew Murray, është zbuluar se nitrati mund ta zvogëlojë lirimin e eritropoetinës, hormon i cili rregullon numrin e qelizave të bardha të gjakut. Numri i tepërt qelizave të gjakut mund të shkaktojë trashjen e tij. Kjo do të thotë se organet e trupit dhe indet nuk kanë sasi të mjaftueshme të oksigjenit, sepse gjaku nuk mund të qarkullojë si duhet nëpër trup. Hulumtimi i tyre ka treguar që konsumimi i ushqimeve të pasura me nitrat mund të ndihmojë në parandalimin e krijimit të droçkave të gjakut, që është shumë e rëndësishme për shëndetin e sistemit kardiovaskular. Ushqimet që janë të pasura me nitrat, mund të ndihmojnë edhe në parandalimin e shtypjes së lartë të gjakut, droçkave, si dhe sulmit në zemër dhe në tru. Nitrati nxit zgjerimin e enëve të gjakut dhe në këtë mënyrë përmirëson qarkullimin e tij. Nitrati do të mbrojë proteinat në indin e zemrës, që janë kyçë për kujdesin e shëndetit të zemrës. Artikulli që mposht të djegurat në gjoks Shtoni konsumimin e perimeve të gjelbra!

PUNA JO E DUHUR E GJËNDRAVE TIROIDE

Gjëndrat tiroide e kontrollojnë metabolizmin, e kur ai të jetë pak aktiv, atëherë e keni më ftohtë se zakonisht. Testet standarde të gjakut mund të tregojnë arsyen e vërtetë të problemit për një gjendje si kjo, por nëse ky test nuk sjell dritë në problemin tuaj, duhet të bëni disa teste mjekësore.

NUK KONSUMONI SASI TË MJAFTUESHME TË HEKURIT

Hekuri është i nevojshëm për ta vendosur oksigjenin nëpër qeliza, e niveli i ulët i këtij minerali mund të jetë shpjegim pse e keni gjithmonë ftohtë. Nëse nuk keni sasi të mjaftueshme të energjisë shkaku i mungesës së hekurit, "termostati" i trupit mund të bllokohet dhe të ndjeni të ftohtët.

NUK FLINI MJAFTUESHËM

Sasia e mangët e gjumit mund ta çrregullojë sistemin nervor, i cili ndihmon në rregullimin e temperaturës trupore. Në kohën "para internetit", femrat mesatarisht kanë fjetur nëntë orë. Për ta kuptuar sa gjumë i nevojitet trupit tuaj, kushtoni vëmendjen kur zgjoheni të dielave (pa ju zgjuar ora ose fëmijët).

KENI QARKULLIM TË DOBËT

 Hulumtimet e fundit nga Britania e Madhe zbulojnë se nitrati, substancë të cilën e hasim në perimet e gjelbra (spinaq, lakër, lakër jeshile), mund të ndikojë në uljen e rrezikut për mbipeshë dhe diabet. Në hulumtim, të cilin e kishte udhëhequr dr. Andrew Murray, është zbuluar se nitrati mund ta zvogëlojë lirimin e eritropoetinës, hormon i cili rregullon numrin e qelizave të bardha të gjakut. Numri i tepërt qelizave të gjakut mund të shkaktojë trashjen e tij. Kjo do të thotë se organet e trupit dhe indet nuk kanë sasi të mjaftueshme të oksigjenit, sepse gjaku nuk mund të qarkullojë si duhet nëpër trup. Hulumtimi i tyre ka treguar që konsumimi i ushqimeve të pasura me nitrat mund të ndihmojë në parandalimin e krijimit të droçkave të gjakut, që është shumë e rëndësishme për shëndetin e sistemit kardiovaskular. Ushqimet që janë të pasura me nitrat, mund të ndihmojnë edhe në parandalimin e shtypjes së lartë të gjakut, droçkave, si dhe sulmit në zemër dhe në tru. Nitrati nxit zgjerimin e enëve të gjakut dhe në këtë mënyrë përmirëson qarkullimin e tij. Nitrati do të mbrojë proteinat në indin e zemrës, që janë kyçë për kujdesin e shëndetit të zemrës. Artikulli që mposht të djegurat në gjoks Shtoni konsumimin e perimeve të gjelbra!

PUNA JO E DUHUR E GJËNDRAVE TIROIDE

Gjëndrat tiroide e kontrollojnë metabolizmin, e kur ai të jetë pak aktiv, atëherë e keni më ftohtë se zakonisht. Testet standarde të gjakut mund të tregojnë arsyen e vërtetë të problemit për një gjendje si kjo, por nëse ky test nuk sjell dritë në problemin tuaj, duhet të bëni disa teste mjekësore.

NUK KONSUMONI SASI TË MJAFTUESHME TË HEKURIT

Hekuri është i nevojshëm për ta vendosur oksigjenin nëpër qeliza, e niveli i ulët i këtij minerali mund të jetë shpjegim pse e keni gjithmonë ftohtë. Nëse nuk keni sasi të mjaftueshme të energjisë shkaku i mungesës së hekurit, "termostati" i trupit mund të bllokohet dhe të ndjeni të ftohtët.

NUK FLINI MJAFTUESHËM

Sasia e mangët e gjumit mund ta çrregullojë sistemin nervor, i cili ndihmon në rregullimin e temperaturës trupore. Në kohën "para internetit", femrat mesatarisht kanë fjetur nëntë orë. Për ta kuptuar sa gjumë i nevojitet trupit tuaj, kushtoni vëmendjen kur zgjoheni të dielave (pa ju zgjuar ora ose fëmijët).

KENI QARKULLIM TË DOBËT TË GJAKUT

Nëse duart ndiejnë dhimbje dhe ndieni pickime sa herë që jeni jashtë, kjo mund të jetë shenjë kur enët e gjakut dhe arteriet, të cilat lëkurën e furnizojnë me gjak, tkurren dhe kufizojnë qarkullimin e tij nëpër ekstremitete. Marrja e magnezit mundet t'i lehtësojë simptomat.

KENI INFEKSION ME KËRPUDHA

Infeksioni me kërpudha në masë të madhe mund ta rëndojë sistemin tuaj dhe ta çrregullojë punën e hipotalamusit, gjëndrës kryesore në trup, e cila ndërlidhet me rregullimin e temperaturës trupore. Me këtë infeksion pothuajse gjithmonë ndieni të ftohtë.

JENI TEPËR TË DOBËT

Femrat tepër të dobëta nuk kanë sasi të mjaftueshme të shtresave dhjamore që shërbejnë si "izolim" dhe i bën më të ndjeshme në të ftohtë. Pikërisht për këtë arsye do të ishte mirë të përkujdeseni për indeksin e masës së trupit tuaj, që të jetë nën 18.5, që është edhe masa më e ulët në kategorinë "normale".

(Kosova Sot Online)