Përse njerëzve ju bie të fikët?

  • E.K /
  • 07 December 2023 - 10:06
Përse njerëzve ju bie të fikët?

Humbja e vetëdijes përfundimisht nuk është aspak përvojë për ata që e përjetojnë, por edhe për ata që ndodhen në afërsi të tyre.Edhe pse ndoshta kurrë nuk e keni shtruar këtë pyetje, mund të pasojnë disa shpjegim pse ndodh kjo. Gjithçka ndodh shkaku I "prishjes" në sistemin nervor dhe humbjen e oksigjenit në tru. Në fakt, truri thith oksigjenin sikurse kompjuteri energjinë elektrike, pa të nuk ka punë.

Oksigjeni në tru depërton përmes gjakut dhe nëse për një arsye ngadalëson apo ndalon, vjen deri te gjendja që në popull njihet si "humbja e vetëdijes". Edhe pse ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të sëmundjeve dhe gjendjeve e shkaktojnë humbjen e vetëdijes, më e shpeshta është ajo kur trupi në mënyrë të tepërt reagon nga nxitësve të ndryshëm siç është rasti kur dikush sheh gjakun.

(Kosova Sot Online)