Pse sheqeri është i preferuar në pothuajse çdo produkt ushqimor?

  • A.P /
  • 01 April 2024 - 14:23
Pse sheqeri është i preferuar në pothuajse çdo produkt ushqimor?

Sheqeri është një përbërës me shije të ëmbël, i përdorur në shumë lloje ushqimesh dhe pijesh në mbarë botën që nga kohërat e lashta. Mund të gjendet pothuajse në çdo bimë, por mund të nxirret vetëm nga kallam sheqeri dhe panxhari i sheqerit.

Ky ëmbëlsues është bërë një përbërës i preferuar në pothuajse çdo produkt ushqimor. Është e vështirë të gjesh dikë që nuk është ‘fans’ i tij- të gjithë ne e dimë që jemi!


Këtu janë disa fakte interesante për sheqerin.

1. Sheqeri u prezantua në Perëndim si erëz, jo ëmbëlsues
2. Sheqeri i kallamit mund sheqerin e panxharit
3. Sheqeri ka ekzistuar për më shumë se 10,000 vjet
4. Ky ëmbëlsues është gjithashtu një konservues
5. Sheqeri është një produkt i butë në Top 5

(Kosova Sot Online)