A janë vezët të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë?

  • A.P /
  • 29 May 2024 - 14:31
A janë vezët të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë?

Pavarësisht nëse janë të ziera apo të skuqura vezët janë një prej ushqimeve bazë të mëngjesit. Por megjithatë duhet të pyesim nëse ato janë të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë.

A janë vezët të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë?

Kur jeni duke pritur një fëmijë, mjeku juaj ka të ngjarë të përshkruajë një listë të ushqimeve që duhen shmangur gjatë shtatzënisë.

 

Si pasterizimi ashtu edhe gatimi ndihmojnë në eliminimin e plotë të baktereve potencialisht të dëmshme në ushqim pasi gratë shtatzënë kanë një sistem imunitar më të dobët – që do të thotë se mund t’ju vijë dëm juve ose foshnjës tuaj nga konsumimi i ushqimit të papastruar ose të papjekur.

Pra, përgjigja e shkurtër është po, vezët janë të sigurta për t’u ngrënë gjatë shtatzënisë – për sa kohë që ato janë të pasterizuara dhe të gatuara mirë. Gjëja kryesore është përgatitja e sigurt, pra jo të papjekura.


(Kosova Sot Online)