Amazon Music po rritet më shpejt se Spotify

  • 13 korrik 2019 - 12:56
Amazon Music po rritet më shpejt se Spotify

Për momentin, Spotify është lider në aspektin e transmetimit të muzikës. Apple është duke u ngritur dhe sipas raporteve të fundit, ata tani kanë rreth 60 milionë abonentë.

Megjithatë, duket se një konkurrent i fortë mund të arrijë shpejt dhe është askush tjetër përveç Amazon Music, ku sipas Financial Times, Amazon Music po rritet shumë shpejt.

Raporti pohon se Amazon Music u rrit me rreth 70% në 2018 dhe mburrej me rreth 32 milionë abonentë.

Sigurisht, kjo është akoma larg nga lojtarët e Apple dhe Spotify, por duke supozuar se do të jenë në gjendje të ruajnë rritjen e tyre, ata duhet të arrijnë shumë shpejtë. 

Raporti vazhdon të shtojë se Spotify po rritet me një ritëm më të ngadaltë në rreth 25% në vit.

Amazon Music është i është inkuadruar vonë lojës, ku shërbimi filloi vetëm në vitin 2016.

Ngjashëm me muzikën e Apple, Amazon gjithashtu ka avantazhin ndaj klientëve të tyre me pajisjen Echo, në të cilën është optimizuar Amazon Music Unlimited.

Gjithashtu duket se Amazon po i bën thirrje një turme të vjetër, ku 14% e abonentëve të tyre janë 55 vjeç e lart, kundrejt Spotify, në të cilën abonentët e moshës 55 dhe mbi përbëjnë rreth 5% të bazës së tyre të përdoruesit.

(Kosova Sot Online)