Lexus tregon një pjesë të makinës së re që mbushet me rrymë

  • 12 tetor 2019 - 08:35
Lexus tregon një pjesë të makinës së re që mbushet me rrymë

Makina BEV do të shfaqet në Tokio, pas dy javësh.

Sikur Toyota, kompania që është në pronësi as Lexus, nuk është larg makinave që mbushen me rrymë dhe lëvizin nëpërmjet baterive.

Deri më tani, Lexus ka krijuar gjashtë makina hibride, por ende asnjë tërësisht elektrike, gjë që do të ndryshojë në një të ardhme të afërt.

Në Tokyo Motor Show, që zhvillohet brenda dy javësh, do të kemi mundësi ta shohim një makinë tërësisht elektrike, të quajtur BEV, apo Battery Electric Vehicle.

Gjë që nënkupton se është një makinë, bateritë e së cilës mbushen me rryme dhe këto mjaftojnë për të funksionuar.

Megjithatë, Lexus tregon shumë pak lidhur me këtë makinë, të cilës ia ka shfaqur atë që duket sikur drita e pasme, vetëm se ka linja shumë të mira.

(Kosova Sot Online)