Çmimi i prodhimit të iPhone nga Apple do t’ju çmend, është shumë i ulët

  • 13 tetor 2019 - 08:13
Çmimi i prodhimit të iPhone nga Apple do t’ju çmend, është shumë i ulët

Çdo vit, teknologë të intrepid në faqet si iFixit dhe TechInsights bëjnë analiza të duarve në telefonat më të rinjë inteligjentë, të cilët ekzaminojnë pjesët e ndryshme që përbëjnë telefonat.

Ndërsa këto mund të mos japin një pasqyrë të plotë të kostove, por ato shkojnë shumë larg..

Sipas një analize të fundit nga TechInsights dhe NBC News, ekrani 6.5 inç në Iphone 11 Pro Max i kushtoi kompanisë Apple rreth 66.50 dollarë, ndërsa bateria rreth 10.50 dollarë.

Moduli i kamerave treshe, kushtuan rreth 73,50 dollarë. Pjesa tjetër e telefonit- procesori, modemi dhe memoria shkojnë rreth 159 dollarë.

Dhe një shumëllojshmëri e sensorëve, telave, PCB-ve, etj. Kushtuan rreth 181 dollarë.

Kostoja totale? Rreth 490.50 dollarë, tha TechInsights.

(Kosova Sot Online)