A e dini se çfarë do të thotë kjo shenjë re rrugore?

  • E.K /
  • 26 November 2022 - 10:23
A e dini se çfarë do të thotë kjo shenjë  re rrugore?

Një tabelë e re rrugore do të vendoset në rrugët zvicerane nga 1 janari. Tabela do të tregojë korsitë ku zbatohet një frekuencë minimale për makinat e pasagjerëve.

Me këto tabela, qeveria federale dëshiron të kundërshtojë frekuencën e ulët të makinave zvicerane, e cila çon në rritjen e bllokimeve të trafikut.

Shenja mund të tregojë se korsia është për makina me pasagjerë minimal prej dy (2+), ose tre (3+) ose katër (4+) persona.

Në Gjenevë dhe Ticino, tabelat tashmë janë përdorur si pjesë e projekteve pilot në pikat kufitare.

Kantoni i Gjenevës tani madje planifikon të përdorë shenjën në autostrada, për shembull në seksionet me tre korsi midis Vengeron dhe Nyon dhe midis Bardonnex dhe Perly.

(Kosova Sot Online)