Google po shton në Chrome edhe një veçori

  • A.P /
  • 16 February 2023 - 14:27
Google po shton në Chrome edhe një veçori

Një version testues i veçorisë “dritare në dritare” në versionet e reja të Chrome do të tregojë shumë më tepër sesa riprodhimi i videos, thotë Google.

“Chrome beta 111” më i fundit përfshin një version testues të veçorisë, i cili do ta bëjë më të dobishëm veçorinë.

 

Në vend që të shërbejë vetëm për video, Google do të lejojë shfaqjen e çdo përmbajtjeje të uebit në një dritare lundruese që ndodhet sipër dritareve të tjera.

Funksioni i ri, i quajtur “Document Picture-in-Picture”, mund të jetë i dobishëm për gjëra të tilla si titrat, përshkrimet e përmbajtjes së dritares kryesore dhe paraqitjet e përmbajtjes.

Sigurisht, nëse një numër i madh ueb-faqeve fillojnë të përdorin dokumente foto-në-foto, do të ishte mirë të shihej që veçoria të arrijë edhe shfletuesit jo të bazuar në Chrom. Për momentin, megjithatë, nuk është e qartë se kur do të ndodhë kjo.

Një nga anëtarët e ekipit që zhvillon funksionin pyeti ekipet pas Firefox dhe Safari për mendimin e tyre, por nuk mori një përgjigje konkrete.

Mozilla ka shprehur shqetësime për përdorimin e veçorisë për dritare të bezdisshme, ndërsa Apple nuk është e sigurt nëse kjo veçori do të jetë e mundur ndonjëherë në iOS.

Sipas Chrome, funksioni do të testohet deri në versionin 115, i cili do të dalë diku në qershor. Pas kësaj, prodhuesi do të mendojë për prezantimin e funksionit dhe zhvillimin e mëtejshëm të tij.


(Kosova Sot Online)