Çfarë po ndodh me Twitter këto ditë?

  • E.K /
  • 25 March 2023 - 17:39
Çfarë po ndodh me Twitter këto ditë?

Masat drastike shtrënguese të prezantuara pas marrjes së kontrollit kanë filluar të bëjnë dëmin e tyre: problemet e reja në Twitter po grumbullohen çdo ditë, duke mbyllur vite të tëra funksionesh aktive.

Që kur Elon Musk e bleu atë, Twitter është përballur me një sërë problemesh. Ata kanë pushuar nga puna një numër të madh punonjësish, të ardhurat nga reklamat kanë rënë ndjeshëm dhe platforma është plot me gabime dhe gabime të tjera për të cilat përdoruesit po ankohen gjithnjë e më shumë.

Do të fillojmë me ndoshta problemin më të madh: tweet-et e rastësishme shfaqen si të fshira ose të padisponueshme, edhe pse nuk janë fshirë.

Këto nuk janë mesazhet që zakonisht shfaqen në tweet-et që janë hequr qëllimisht nga moderatorët e Twitter për shkelje aktuale ose të perceptuara të politikave, por më tepër një gabim që fshin në mënyrë arbitrare tweet-et sipas dëshirës.

Në disa raste, tweet-et e fshira u rishfaqën pas ndryshimit të vendndodhjes së përdoruesit. Që nga shkurti, Twitter ka pasur probleme me rritjen e vonesës, koha që kalon midis momentit kur, për shembull, rifreskohet afati kohor dhe shfaqen cicërima të reja.

Kjo është pothuajse me siguri për shkak të masave për uljen e kostove që Elon Musk prezantoi pasi mori përsipër Twitter.

Disa përdorues raportuan se për shkak të kësaj vonese, statistikat e ndërveprimit – si pëlqimet dhe retweet-et – vazhduan të ndryshojnë brenda disa sekondash, duke përfshirë shfaqjen sikur të mos ishin fare aty, shkruan Mashable.

Probleme me integrimin me aplikacione të tjera

Ka disa platforma me të cilat integrimi në Twitter nuk funksionon siç duhet. Midis tyre kryeson Slack, në të cilin ata nuk janë plotësisht të sigurt nëse Twitter i ka përjashtuar ata me qëllim.

Por “parapamja” e Twitter nuk shfaqet më as në iMessage dhe as në WhatsApp. Deri më tani, kur ndahet një cicërimë në këto dy aplikacione, pamja paraprake do të shfaqej drejtpërdrejt në mesazh. Në javën e kaluar, nuk ishte kështu. Në vend të kësaj, shfaqet vetëm një lidhje e thjeshtë me tekstin Twitter.

Etiketat e fotografive mungojnë

Veçoria e etiketimit të fotografive, e prezantuar në vitin 2014, gjithashtu me sa duket është zhdukur. Mundësia për të etiketuar përdoruesin në foto ekziston ende gjatë krijimit të tweet-it, duke sugjeruar se heqja nuk ishte e qëllimshme.

Twitter u ka dërguar email përdoruesve individualë për t’i njoftuar ata se llogaria e tyre e përdoruesit nuk ka të drejtë të marrë pjesë në reklamat në Twitter.

Problemi është se ata përdorues as nuk kanë zgjedhur që t’u shërbehen reklama në Twitter në radhë të parë.