Ndryshimi i fundit i Apple iu vjen në ndihmë

  • A.P /
  • 25 June 2023 - 10:05
Ndryshimi i fundit i Apple iu vjen në ndihmë

Të gjithëve na është dashur në një moment të ndryshojmë kodkalimin në ekranin e kyçjes së iPhone-it por kemi harruar atë kodin e ‘famshëm’. Apple dëshiron t’i japë fund këtij problemi dhe po përgatit një veçori të re.

Funksioni i ri do të jetë i disponueshëm me iOS 17 dhe dëshiron t’ju ndihmojë në rast se keni ndryshuar fjalëkalimin tuaj dhe nuk e mbani mend atë. Funksioni i ri në iOS 17 do t’ju lejojë të përdorni kodin e vjetër të kalimit që kishit në iPhone për 72 orë përpara se të bëhet ndryshimi.

 

Funksioni i ri do të shfaqet kur trokitni lehtë mbi ndryshimin e kodkalimit, me përshkrimin që thotë: “Për 72 orët e ardhshme, mund të përdorni kodkalimin tuaj të mëparshëm për të rivendosur kodkalimin tuaj të ri nëse e keni harruar“.

Për mbrojtjen tuaj, Apple është siguruar që të sjellë një opsion tjetër që do t’ju lejojë të fshini plotësisht kodin e mëparshëm të kyçjes në mënyrë që të mos përdoret për të rivendosur një kod të ri.

Kjo veçori do të jetë e disponueshme në të gjithë iPhone-ët që do të marrin iOS 17, për shembull iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max dhe iPhone SE. iOS 17 këtë vjeshtë së bashku me iPhone 15 të ri.

(Kosova Sot Online)