Apple dëshiron të prodhojë unaza inteligjente

  • E.K /
  • 26 August 2023 - 09:22
Apple dëshiron të prodhojë unaza inteligjente

Kohët e fundit kemi qenë dëshmitarë të prezantimit të Apple Vision Pro, i cili është pajisja e dytë e veshur në gamën e produkteve të Apple. Por, duket se së shpejti mund të shohim ardhjen e unazës inteligjente të Apple.

Kjo ide nuk është krejtësisht e re. Është spekuluar tashmë më parë, me shumë patenta dhe thashetheme të ndryshme që tregojnë për qëllimin e markës për t’u zgjeruar në këtë segment të tregut.

Kompania me bazë në Cupertino ka paraqitur një kërkesë për patentë për një unazë inteligjente në Zyrën e Patentave dhe Tregtisë së Shteteve të Bashkuara (USPTO), raporton Apple Insider.

Në këtë patentë të veçantë, Apple eksploron mekanizmat me të cilët unaza vepron si një pajisje njoftimi dhe një mekanizëm hyrës, në vend të një “unaze inteligjente” në kuptimin konvencional. Kjo patentë unazore propozon një unazë qendrore fikse dhe një unazë të jashtme rrotulluese.

Patentat nuk janë garanci që një pajisje do të jetë ndonjëherë e disponueshme për publikun

Kjo patentë përshkruan gjithashtu një unazë që mund të “merrte njoftime nga një smartphone dhe të gjeneronte një alarm vibrimi”. Për më tepër, unaza është krijuar për të dërguar të dhëna hyrëse në pajisje të tjera shoqëruese të veshjes, si orët inteligjente, gjurmuesit e shëndetit, kufjet dhe pajisje të tjera të ngjashme.

Siç e dimë, patentat nuk janë garanci që një pajisje do të jetë ndonjëherë e disponueshme për publikun. Markat e mëdha si Apple po regjistrojnë teknologji të ndryshme, disa do të realizohen, ndërsa të tjerat mund të mos e shohin kurrë dritën e ditës.

Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se Apple e ka patentuar vazhdimisht këtë koncept prej vitesh. Ende nuk është një garanci, por është një shenjë pozitive sepse ata nuk do t’i kushtonin kaq shumë kohë diçkaje nëse nuk do të shpresonin të paktën ta publikonin përfundimisht.

(Kosova Sot Online)