Fjalëkalimet më të përdorura në botë, sigurohuni që i juaji të mos jetë në listë

  • E.K /
  • 25 November 2023 - 08:07
Fjalëkalimet më të përdorura në botë, sigurohuni që i juaji të mos jetë në listë

Përpjekja për të gjetur një fjalëkalim për çdo aplikacion apo adresë mund të jetë e bezdisshme.

Por nëse doni që emailet/adresat tuaja, aplikacioni i bankës, të jenë të sigurta nga kthetrat e hakerëve, do të ishte mirë të bëni pak përpjekje.

NordPass, zyra e menaxhimit të fjalëkalimeve, bashkëpunoi me studiues të pavarur për të publukuar studimin e tij të 200 fjalëkalimeve më të zakonshme të përdorura në 2023.

Nga 20 fjalëkalimet më të zakonshme në botë, 17 mund të hapen në më pak se një sekondë, prandaj mendoni dy herë përpara se të vendosni kodin "123456".

Studimi i NordPass tregoi se 86% e sulmeve kibernetike përdorin kredencialet e vjedhura, dhe llogaritë në internet, emailet dhe fjalëkalimet përbëjnë pothuajse 20% të artikujve më të shitur në rrjetin e errët.

(Kosova Sot Online)