Çfarë do të thotë kur ndizet drita e motorit tek vetura juaj?

  • A.P /
  • 11 February 2024 - 09:30
Çfarë do të thotë kur ndizet drita e motorit tek vetura juaj?

Një shofer i mirë duhet të jetë në gjendje të marrë parasysh të gjitha sinjalet e mundshme që jep makina e tij, për të evituar problemet e mundshme që mund të ndodhin.

Por, çfarë do të thotë kur ndizet një dritë e motorit tek makina e juaj?

Drita e kontrollit tek motori i automjetit e njohur ndryshe edhe si llamba treguese e mosfunksionimit (MIL) është një sinjal nga kompjuteri i motorit se diçka nuk është në rregull.

706137

Siç raportohet kjo dritë mund të tregojë një problem të vogël si përshembull kur kapaki për ruajtjen e karburantit është me defekt, por gjithashtu mund të nënkuptojë edhe ndonjë problem më serioz sikurse mosfunksionimi apo mos ndezja e motorit.

Por, tregohuni vigjilentë dhe dërgojeni veturën për servis për ta riparuar problemin dhe për ta fikur dritën.

Simboli i motorit vjen me ngjyrë portokalli, të verdhë ose me ngjyrë qelibari, në varësi të prodhuesit.

(Kosova Sot Online)