Shtatë gjërat që të gjitha çiftet e lumtura i kanë të përbashkëta

  • 03 korrik 2019 - 13:45
Shtatë gjërat që të gjitha çiftet e lumtura i kanë të përbashkëta

Cili është sekreti i një historie të qëndrueshme dhe përmbushëse? Po, ka njerëz që festojnë pesëdhjetë vjet (dhe më shumë) martesë. Si dhe, sigurisht, ka marrëdhënie që në mënyrë të pashmangshme prishen që në vështirësinë e parë që hasin. Pyetja që ne gjithmonë i bëjmë vetes është: cili është dallimi mes tipit të parë dhe të dytë? Sepse nëse është e vërtetë që dashuria ndryshon me kalimin e kohës, ndjenjat nuk mjaftojnë për të qëndruar së bashku.

Por cila është receta për një histori dashurie të gjatë dhe të kënaqshme?

Ekzistojnë shtatë aspekte që të gjithë çiftet e kënaqur nga marrëdhënia e tyre i kanë të përbashkëta. Këto janë hapa të vegjël që bëjnë të mundur shmangien e debateve të panevojshme.

Angazhimi: tashmë për ta bërë një marrëdhënie të funksionojë, duhet të përpiqeni ta bëni atë të ecni në mënyrën më të mirë. Pra, është e rëndësishme të bisedoni, të kaloni kohë cilësore së bashku dhe të bëni kompromise gjatë diskutimeve.

Mbështesin dhe gëzojnë për njëri-tjetrin. Në fakt, ndjenja se ju keni një person në anën tuaj mund të na ndihmojë shumë në kohë të vështira. Kjo gjithashtu nënkupton mbajtjen e vetvetes për të arritur qëllimet e dikujt.

Mbështetja e pasioneve të të tjerëve është thelbësore, sepse ato shpesh janë zona që lejojnë çiftin të shprehet më shumë dhe të cilat janë thelbësore për mirëqenien e një çifti të lumtur. Nëse takoni një prej tyre, me siguri do të vini re se ndoshta ata nuk kanë të njëjtat shije, por e bëjnë tjetrin të ndjekë interesat e tij. 

Çiftet e lumtur kanë miqtë e tyre dhe mbrojnë marrëdhëniet e tyre personale. Sigurisht që ka të përbashkët, sepse sa më shumë kohë kalon aq më shumë është e pashmangshme që të lidhen me ato të tjetrit, por është e rëndësishme të vazhdojnë të kultivojnë edhe sferën e vet. Kjo gjithashtu ju lejon që gjithmonë të keni gjëra të reja për t’i treguar vetes.

Kurrë nuk bëjnë krahasime. Një sekret tjetër i lumturisë nuk është të shihni nëse bari i fqinjëve është më i gjelbër. Kështu që kurrë nuk krahasohen me çiftet e tjera. Për dy arsye. E para është perceptimi që i përgjigjet realitetit dhe e dyta është se secili individ (dhe çdo marrëdhënie) është një gjë e veçantë.

Seksi, pa gjetur justifikime, por duke i thënë vetes dëshirat e dikujt. Përpjekja për të përmbushur nevojat e të tjerëve dhe për të mbajtur ndezur dëshirën nuk do të bëhet mirë vetëm nën çarçafë, por gjithashtu do të ndihmojnë që marrëdhëniet të kënaqen çdo ditë.

Bëni paqe përpara se të flini. Shkuarja në shtrat të zemëruar nuk pajton gjumin dhe mund të rrisë ndjenjën e distancës ose zemërimin. Është më mirë që të qetësoheni dhe pastaj të fikni dritën. Dhe mos harroni një nga fjalët kyçe të pikës së parë: kompromis.

Përkushtimi, mbështetja dhe mbrojtja e sferës personale janë karakteristikat që çiftet e lumtur i kanë të përbashkëta.