Faktorët që mund të parashikojnë pajtimin e suksesshëm pas një ndarjeje

  • E.K /
  • 03 June 2023 - 15:39
Faktorët që mund të parashikojnë pajtimin e suksesshëm pas një ndarjeje

Shumë çifte vijnë në këshillim sepse janë ndarë, por e kuptojnë se duan të kthehen së bashku.

Qëllimi i tyre në këshillim është të kuptojnë se si të kenë një marrëdhënie më të shëndetshme dhe më të qëndrueshme dhe të përballen me çdo problem që çoi në ndarjen e tyre (ose pothuajse ndarjen).

Këtu janë faktorët që mund të parashikojnë pajtimin e suksesshëm pas një ndarjeje:

•Besimi

Njëri ose të dy partnerët vendosën të ndaheshin ose të mendonin thellë për ndarjen.

Kjo do të thotë se besimi do të duhet të rivendoset.

Në fakt, mund të themi thjesht “e vendosur”, sepse nuk ka asnjë mënyrë për t’u kthyer në kohën kur të dy partnerët e merrnin si të mirëqenë se lidhja do të zgjaste përgjithmonë.
Nëse të dy partnerët nuk mund t’i besojnë tjetrit që të jetë transparent në lidhje me dyshimet/ankesat e ardhshme, atëherë marrëdhënia nuk ka gjasa të rindezet.

•Aftësia për të parë kontributin e vet në çështjet martesore

Në asnjë rrethanë një çift nuk duhet të përpiqet të pajtohet nëse TË DY nuk mund të shohin se si kontribuan në çështjet në martesë, edhe nëse kontributi i njërit ishte duke injoruar/mundësuar sjelljen problematike të tjetrit.

Nëse të dyja palët nuk mund të zotërojnë rolin e tyre unik në problemet martesore, atëherë pajtimi nuk do të funksionojë kurrë.

•Përputhshmëria bazë në të paktën shumë nga këto fusha kyçe

Nëse nuk ndani vlera të ngjashme në një nivel të thellë, atëherë lini mjaft mirë vetëm dhe qëndroni të ndarë. Megjithatë, nëse ju dhe partneri juaj keni përjetuar një këputje të thellë empatike POR ende mendoni se e shihni botën në mënyrë shumë të ngjashme, ka më shumë të ngjarë të jeni në gjendje të pajtoheni me sukses.

Për ta përmbledhur: nëse respektoni pikëpamjet e tyre, duhet të provoni përsëri. Nëse nuk i respektoni ose nuk kuptoni se nga vijnë ata (në një sërë arenash kryesore të jetës), mos e bëni.

(Kosova Sot Online)