Hera e parë, ja si e përjetojnë burrat dhe gratë

  • 22 gusht 2019 - 21:10
Hera e parë, ja si e përjetojnë burrat dhe gratë

Zbulimi i botës së seksualitetit për herë të parë është padyshim i ndryshëm sipas gjinive. Hera e parë është një "fushë loje" e vërtetë dhe pothuajse të gjithë ndjehen të papërgatitur, në një përzierje të sikletit dhe një dëshirë për të shpëtuar. Si e jetojnë burrat herën e parë? A ka ndonjë ndryshim midis nesh dhe atyre? Sigurisht, gjithmonë kujtoni se ata vijnë nga Marsi dhe ne nga Venusi!

Meshkujt, natyrisht, kanë një vetëvlerësim më të madh herën e parë kur përjetojnë dashurinë, ndërsa gratë janë më të gatshme dhe të vetëdijshme. Ka shumë gra që janë penduar për herë të parë, pasi kanë djegur hapat e tyre shumë shpejt dhe për të zgjedhur një partner të gabuar, i cili nuk rezultoi të jetë "princi simpatik" i shumëpritur.

Këshillë është që të mos e hidhni veten në situata pa qenë 100% të sigurt, hera e parë është një moment që do të mbetet në mendjen tuaj përgjithmonë dhe nuk keni pse të ndjeheni të detyruar nga askush. Trupi, koka dhe zemra janë vetëm tuajat dhe duhet të flasin në unison për t'ju bërë të jetoni një përvojë të paharrueshme. 

Në vend të kësaj, burrat e jetojnë herën e parë në një mënyrë më të lehtë dhe më të këndshme. Shqetësimet vijnë, sidoqoftë, në post-raport, ku ata janë penduar që nuk kanë qenë shumë të "egër dhe të pasionuar", por thjesht se kanë kryer "detyrat e shtëpisë" të imponuara.

Vetëm një gjë kemi të përbashkët gjatë herës së parë poshtë çarçafëe: bezdinë dhe drojën e atyre momenteve, e pamundur që të dy ta harrojnë. Hera e parë, për më mirë ose për keq, na lë një gjurmë të vërtetë, të cilën ne vetëdije do ta bartim me vete. Puthjet pasionante, sekretet e panjohura, fluturat e para në stomak dhe ndjenja e lirisë dhe rebelimit që e bëjnë adoleshencën e secilit në një kohë kaq të mrekullueshme të vështirë dhe emocionuese.

(Kosova Sot Online)