Terapia në çift, çfarë është dhe si funksionon

  • 08 shtator 2019 - 08:08
Terapia në çift, çfarë është dhe si funksionon

Të gjithë çiftet kanë kaluar momente vështirësish dhe para se të mendoni për një ndarje përfundimtare, ka disa rrugë për tu përpjekur për të shpëtuar marrëdhënien: një nga këto është terapia në çift.

Terapia në çift është një psikoterapi e vërtetë në çift dhe për këtë arsye ajo duhet të kërkohet nga të dy bashkëshortët në mënyrë që të mund të çojë në një "shërim" të vërtetë.

Arsyet që çojnë në një dëshirë për ndarje mund të jenë të shumta dhe do të jetë detyra e psikoterapistit për të nxjerrë të gjitha problemet e brendshme të çiftit dhe numri i seancave do të fiksohet herë pas here nga vetë psikoterapisti.

Problemi është se ndonjëherë ne i drejtohemi terapisë në çift shumë vonë, kur problemet janë bërë aq të konsoliduara sa që edhe psikoterapia nuk mund të bëjë shumë. Kjo është arsyeja pse këshillohet të konsultoheni me një psikoterapist jo më vonë se 2 vjet krizë martesore.

Në 70% të rasteve bashkëshortët arrijnë të kapërcejnë krizën dhe thonë se kanë një marrëdhënie më të mirë se më parë. Në rastin më të keq, njeriu mund të largohet pa fajësim dhe proces gjyqësor, në mënyrë civile, pasi të ketë kuptuar arsyet e tjetrit dhe anasjelltas. Në çdo rast, ia vlen gjithmonë t’i jepni vetes një shans tjetër.

(Kosova Sot Online)