“Të dua” në çift: kush e thotë i pari dhe pse…

  • 15 maj 2020 - 17:02
“Të dua” në çift: kush e thotë i pari dhe pse…

Si çift ju e dini, momenti i “Të dua” gjithmonë krijon siklet, vështirësi, frikë dhe kështu me radhë. Nuk është e lehtë të hapesh tek partneri dhe qëllimi është gjithmonë të shmangësh “falënderimet” e turpshme dhe të mundshme, në vend të “Edhe unë”. Nuk është rastësi që shpesh ju përdorni fjalë për të shmangur “Të dua”, por lind një ndjenjë dhe ju mendoni se ajo është e përbashkët, ju duhet të ndjeheni të lirë për ta thënë hapur dhe për të vazhduar më tej.

Kush thotë i pari “Të dua” në një çift …

Kush më së shpeshti i thotë dy fjalët e shumëpritura në çift? Sipas një studimi të fundit të botuar në The Journal of Social Psycology, janë burrat të parët që shfaqin veten! Me sa duket, në fakt, burrat ndihen më të sigurt në shprehjen e ndjenjave të tyre, por pse?

Duke pasur parasysh se nëse jeni të dashuruar ka shumë shenja për ta kuptuar atë dhe se aftësia për të shprehur ndjenjat tuaja është personale, duket se në çifte burrat do të kishin më shumë ndërgjegjësim për ndjenjën e rënies në dashuri.

Ndoshta sepse burri ndien se dashuria është si një dush me ujë të ftohtë, nuk ndodh shpesh, por kur ndodh, burri e di se gruaja ka bërë dallimin. Sapo të deklarohet dashuria, është më e ligjshme të duan ta mbajnë gjithnjë gruan pranë vetes dhe nga njëra anë, një arsye e madhe që e bën burrin të shprehet i pari është që: të sigurohet se ai ka shënuar territorin.

Përfundimisht, një ndjenjë e fortë praktike udhëzon deklaratën e shpejtë. Burrat mendojnë më pak se gratë: nëse ai është i sigurt se ndien diçka, ai e shpreh atë, pa shumë diskutime.

(Kosova Sot Online)