5 arsye pse duhet të jeni besnikë në dashuri

  • E.K /
  • 18 shtator 2020 - 08:27
5 arsye pse duhet të jeni besnikë në dashuri

Kur bëhet fjalë për marrëdhëniet në çift, një nga temat më të diskutuara është padyshim ai që ka të bëjë me besnikërinë dhe, rrjedhimisht, mundësinë e një tradhtie. Në fund të fundit, një nga frikërat më të mëdha në dashuri është ajo e tradhtisë nga partneri juaj. E cila është gjithashtu një arsye për xhelozitë ndonjëherë të pa baza dhe ndonjëherë të bazuara në dyshime të vërteta.

Sidoqoftë besnikëria nuk është diçka për të gjithë dhe shpesh çiftet përfundojnë duke iu nënshtruar tundimit, duke tradhtuar partnerin e tyre dhe krijojnë ndarje që nëse ndonjëherë mund të shërohen, në shumicën e rasteve ato çojnë në një rrugë pa kthim.

Sidoqoftë, të jesh besnik ka përparësi që shumë injorojnë dhe që në planin afatgjatë hedhin themelet për një marrëdhënie vërtet të lumtur.

Arsyet pse të qenit besnik bën mirë për marrëdhëniet

Marrëdhënia është unike. Në fakt, të qenit besnik ndaj njëri-tjetrit bën që të keni bashkëpunim më të madh. Ky është një përfitim që vetëm ata që e kanë provuar mund ta kuptojnë rëndësinë e tij dhe që nëse humbasin mund të çojnë në mungesë të konsiderueshme të ekuilibrit brenda çiftit.

Ka më pak episode xhelozie. Le ta pranojmë, pavarësisht nëse dëshirojmë ta pranojmë apo jo, kur ndodh një tradhti, personi tjetër është pothuajse gjithmonë xheloz. Ai mund të përpiqet të mos i japë peshë dhe të mos mendojë për asgjë tjetër ose të bëjë skena të vazhdueshme të xhelozisë. Në çdo rast, xhelozia do të jetë një prani e vazhdueshme që në planin afatgjatë do të rrezikojë marrëdhëniet. Mbi të gjitha, nuk përmendet xhelozia normale që mund të ketë ndaj partnerit, por e një ndjenje negative që e shtyn të bëhet e dyshimtë.

Të jesh besnik bën mirë për shëndetin. Mashtrimi është stresues. Ne duhet të gërshetojmë një rrjet gënjeshtrash dhe ta mbajmë kujtesën vazhdimisht aktive në mënyrë që të mos kapemi në gabim. Kjo, në planin afatgjatë, gjeneron një sasi të caktuar stresi që njerëzit besnikë nuk e kanë. Të qenit i sinqertë me partnerin tuaj është një mënyrë për të qëndruar të shëndetshëm për më gjatë, duke shmangur dëmtimin e trurit me doza të larta stresi.

Nuk ka asnjë rrezik. Kur zgjidhni rrugën e pabesisë, ia besoni vetes një personi tjetër, i cili është i jashtëm për çiftin dhe mbi të gjitha, kurrë nuk e dini sa duhet. Rreziqet në këtë drejtim mund të jenë të ndryshme, kund nuk mund të përjashtohet dhe rreziku i marrjes së ndonjë sëmundjeje infektive. Personi tjetër mund të bie në dashuri dhe të vendosë të flasë me partnerin zyrtar, duke çuar në një ndarje të pashmangshme.

Ju nuk jetoni me faj. Mashtrimi, nëse keni ndërgjegje, gjithashtu përfshin ndjenja faji me të cilat nuk është kurrë e këndshme të jetosh. Duke vepruar në këtë mënyrë shkakton një stres. Të jetosh në besnikëri keni mundësinë për tu ndier 100% të qetë dhe për të udhëhequr një jetë të këndshme nga çdo këndvështrim.

Shkurt, të jesh besnik është padyshim një zgjedhje që të çon në një gjendje të favorshme dhe relaksuese të jetës dhe, përveç të tjerash, të ndihmon të kuptosh se je vërtet i dashuruar. Sepse kur vërtet e do dikë, nuk dëshiron kurrë ta lëndosh, madje as rastësisht.

(Kosova Sot Online)