Ja çfarë duhet të bëjnë femrat pas dushit… - Femra - Kosova Sot
Ja çfarë duhet të bëjnë femrat pas dushit…

Ja çfarë duhet të bëjnë femrat pas dushit…

Sa herë që bëjmë dush, shumica prej nesh ka maninë të thahet shpejt e shpejt me peshqir dhe të nxitojë të vishet. E vërteta është se ky zakon është jo vetëm i gabuar por edhe i dëmshëm për shëndetin e femrave.

Ai që e thotë këtë është Jason Jameson, drejtor shëndetësor në Miami Femcare. Në një intervistë për revistën “Glamour”, si thotë se duke vënë në praktikë gjeste banale siç i quan ai, vëmë në rrezik shëndetin tonë.

Nëse ju nuk doni që të rrezikoheni nga infeksionet, është e rëndësishme që vagina të fshihet dhe thahet me kujdes pas dushit.

Kjo është edhe arsyeja se përse shumica e infeksioneve tek gratë lindin në verë, për shkak të djersitjes në zonën gjenitale ose mos tharjes mirë pas dushit.

E rëndësishme po ashtu është që femrat të veshin të brendshme pambuku në mënyrë që pjesët intime të ajrosen më lehtë. Po ashtu nuk është e këshillueshme që të bëni dush çdo ditë.

(Kosova Sot)

20 orë e 38 minuta më parë
18/12/18