Çfarë ndodh me lëkurën, nëse lani fytyrën tuaj vetëm një herë në ditë?

  • E.K /
  • 11 dhjetor 2020 - 11:20
Çfarë ndodh me lëkurën, nëse lani fytyrën tuaj vetëm një herë në ditë?

Salma Hayek beson se sekreti për lëkurën e saj është që të mos e lajë kurrë atë me larës në mëngjes. 

54-vjeçarja aktore thotë se pas gjumit, lëkura juaj ka ekuilibrin e përsosur të pH, dhe majfton vetëm një shpërlarje dhe më pas një krem.

Më poshtë të zbulojmë përfitimet e rutinës së bukurisë së Salma Hayek duke e shpërlarë vetëm një herë në dite fytyrën, pa larës.

1. Lëkura juaj mund të bëhet më pak e yndyrshme.

Larja e fytyrës tuaj shumë shpesh do ta zhveshë nga vajrat thelbësorë që bllokojnë ujin brenda lëkurës tuaj, duke e mbajtur atë të hidratuar. 

Nëse lëkura juaj nuk ka ujë, ajo do të prodhojë më shumë yndyrë për t'u përpjekur të mbani lagështinë e mbetur. 

Përdorimi i pastruesve me përbërës të ashpër do të bëjë që gjëndrat tuaja të prodhojnë shumë vaj, duke ju lënë me lëkurë të yndyrshme.

2. Mund të parandalojë plakjen e parakohshme të lëkurës.

Megjithëse lëkura juaj duket më mirë pas pastrimit ose shtresimit, ky efekt është i përkohshëm.

Në realitet, kur lani shumë fytyrën, hiqni qelizat e vdekura të lëkurës që përbëjnë barrierën tuaj mbrojtëse të lëkurës.

Pa këtë shtresë mbrojtëse, lëkura juaj është më e prekshme dhe e prirur për rrudha të parakohshme.

3. Mbron lëkurën tuaj nga dëmtimi i mjedisit.

Shtresa më e jashtme e lëkurës tuaj është e vetmja që është e gatshme të përballojë të gjitha dëmet e mundshme nga mjedisi sepse shumica e qelizave atje janë të vdekura ose po vdesin. 

Kur nuk ka mbrojtje të jashtme të qelizave të vjetra, lëkura juaj është 'e zhveshur' dhe e ekspozuar ndaj ndotjes së ashpër dhe toksinave jashtë.

4. Lëkura juaj do të jetë më e lagur.

Ndërsa është e vërtetë që pastrimi eliminon papastërtitë është një hap thelbësor në rutinën tuaj të kujdesit të lëkurës, duke e bërë atë shumë shpesh do ta lërë lëkurën tuaj tepër të thatë .

Kur shpërani lëkurën tuaj me ujë vetëm në mëngjes, ajo nuk do të humbasë vajrat natyralë të nevojshëm që e mbajnë atë të shëndetshëm dhe të hidratuar.

5. Mund të keni më pak shpërthime.

Me larjen e fytyrës do të prishni ekuilibrin e shëndetshëm të lëkurës tuaj, dhe kjo mund të çojë në acarim dhe skuqje. 

Mund të çojë në shpërthime dhe inflamacion, të cilat nga ana tjetër do të shkaktojnë më shumë puçrra.

Burimi: Bright Side 

(Kosova Sot Online)