Sa herë duhet ta lajmë kokën për të pasur flokë të shëndetshëm?

  • G.G /
  • 15 shkurt 2021 - 15:32
Sa herë duhet ta lajmë kokën për të pasur flokë të shëndetshëm?

Ne dikur mendonim se të lanim flokët çdo ditë ose çdo dy ditë ishte një norma që duhej ndjekur . Por tani me shpikjen e shampos së thatë mund ta zgjasim këtë proces dhe më shumë. Drejtoresha e bukurisë Jenny Jin shtron pyetjen: Sa shpesh duhet të lajmë flokët?

Nga sondazhi i bërë me njerëzi që lajnë flokët çdo ditë dhe ato që i lajnë një herë në 3 ditë pati shumë rezultate. Ky studim u bë me anë të nj aparati që analizon flokët dhe skalpin nga afër. Pamja e afërsisë zbulon një sasi të pakëndshme pluhuri, lëkurë të ngordhur, shampo të thatë dhe prodhim të produkteve që veshin rrënjët tona.

Zakonisht kur lajmë flokët dy herë, e para shërben për heqjen e vajit ndotje dhe mbetje ndërsa e dyta në të vërtetë pastron kokën.

Shikoni ndërsa Reavey heton rrënjët tona, demostifikon vajin e flokëve dhe, po, na tregon saktësisht se sa shpesh duhet të bëjmë shampon. Pastaj, ndajini orarin tuaj të larjes së flokëve në komente (pa gjykim, premtim).

Pra nuk ka shuam rëndësi sa herë apo në sa ditë i lani flokët por duhet të bëni dy kalime në mënyrë të tillë që flokët tuaj të pastrohen mirë.

(Kosova Sot Online)