Jeni 30 po do të dukeni si 50 vjeç; Ky gabim i përditshëm po ju bën qafën me rrudha të cilat nuk hiqen

  • E.K /
  • 19 April 2021 - 14:52
Jeni 30 po do të dukeni si 50 vjeç; Ky gabim i përditshëm po ju bën qafën me rrudha të cilat nuk hiqen

Grad rekomandon përdorimin e telefonit në një vijë lineare me shikimin, jo siç bëjmë zakonisht me kokën poshtë.

Një nga pjesët që tregon moshën është qafa. Ajo dhe rrudhat që krijohen janë të pashmangshme me kalimin e kohës, por mund të shtyhen me anë të kujdesjeve të ndryshme.

Por në ditët e sotme ka një problem i cili po bën që rrudhat në këtë zonë të jenë më të dukshme në një moshë të re dhe është pikërish tpërdorimi i celularit.

Dermatologia njujorkeze Jeanette Grad shpjegon se pozicionimi i qafës në kohën që përdorim telefonin shkakton rrudha dhe vija të holla në këtë zonë, të cilat me kalimin e kohës theksohen më shumë.

Grad rekomandon përdorimin e telefonit në një vijë lineare me shikimin, jo siç bëjmë zakonisht me kokën poshtë.

E dini që rrudhat e qafës janë të vetmet rrudha të parikuperueshme në trupin e njeriut?

Ato janë i vetmi dëshmitar i moshës së vërtetë të çdo individi, prandaj filloni të evitoni përdorimin e telefonave, sepse shumë shpejt të 30-at do të duken si të 50-at dhe kjo është gjëja e fundit që duam të gjithë apo jo? 

(Kosova Sot Online)