Nëse fshin këmbët me fshesë me shumë mundësi do martohesh me një plak

  • E.K /
  • 29 April 2022 - 13:15
Nëse fshin këmbët me fshesë me shumë mundësi do martohesh me një plak

A jeni supersticioz? Ka shumë besime në lidhje me fshesën, njëra prej të cilave është që nëse një vajzë do t’i fshinte këmbët, ajo do të martohej me një plak dhe do të humbiste pasurinë e saj.

Por nga ka ardhur? Ky supersticion vjen në Spanjë në shekullin e gjashtëmbëdhjetë, ku njerëzit filluan të besonin në shtrigat dhe fuqinë e fshirësve për të ikur.

Thuhet se në Evropë, fshesat janë bërë nga retama, e cila ishte një bimë e argjendtë që i atribuoheshin pronave magjike. Fshesa e shtrigave kombinon aspektet krijuese mashkullore dhe femërore.

Prandaj, ajo është shumë e lidhur me gratë dhe seksualitetin e tyre. Një nga këto besime ishte se nëse një vajzë hipte në një fshesë, ajo mund të mbetej shtatzënë, shkruan meganews.al

Gjithashtu, fshesa varet në qoshet e shtëpive. Madje, ajo ishte përdorur për t’u vendosur dhe përhapur rreth shtëpisë, pasi besohet se shmang ndikimet malinje, aktivitetin poltergeist dhe fanstazmat.

Besimi në fuqinë e fshesës ka ndodhur edhe në Kinë, të cilët adhuronin një perëndeshë fshesë për të sjellë kohë shiu dhe për të kërkuar mbrojtjen e bimëve.

Prandaj, ata e varin fshesën në dyert. Nga ana tjetër, shamanët latine e përdornin atë si një ofertë për t’i kërkuar magjistares që të zhduknin të këqijat e tyre. Nejse, nuk duhet të keni frikë nëse fshini këmbët me fshesë.  Duhet të kuptoni se këto besime janë pjesë e folklorit, por jo realiteti.

(Kosova Sot Online)