Nëse shikoni në ëndërr sikur jeni shtatzënë, ja çfarë mund t’ju ndodhë

  • E.K /
  • 06 May 2022 - 10:42
Nëse shikoni në ëndërr sikur jeni shtatzënë, ja çfarë mund t’ju ndodhë

Ëndrrat mund të na tregojnë shumë rreth nënndërgjegjes sonë. Po ëndërrat që kanë lidhje me shtatzaninë? Terapistja dhe ekspertja e ëndrrave Leslie Ellis, Ph.D., ka folur rreth pesë llojeve të ëndrrave të shtatzanisë dhe çfarë mund të nënkuptojnë ato:

1. Nëse jeni shtatzënë në ëndërr

Sipas Ellis, ëndrrat janë tipike metaforike dhe simbolike, kështu që jo, të ëndërrosh se je shtatzënë nuk do të thotë që në të vërtetë je. “Thënë kjo, shtatzënia shpesh mendohet se përfaqëson një proces krijues”, – vëren ajo. Nëse ka diçka si një projekt apo qëllim për të cilin po punoni, ai mund të përfaqësohet nga një shtatzëni në ëndërr.

2. Po lind në ëndërr

Në të njëjtat linja, të lindësh në ëndërr do të simbolizonte një projekt krijues që do të realizohej.

3. Dikush tjetër është shtatzënë në ëndërr

Ellis vëren se ka një sërë mundësish nëse shihni në ëndërr që dikush që njihni është shtatzënë, por po mendoni për temën e krijimtarisë, “Mund të nënkuptojë se jeni përfshirë në një proces krijues, por që dikush tjetër po mban ngarkesën, po merr meritën, ose po bën diçka krijuese që mund ta dëshironi për veten tuaj”. Në këtë rast, kushtojini vëmendje se kush është personi specifik dhe natyrës së marrëdhënies tuaj me të.

4. Një e huaj është shtatzënë

Nëse po ëndërroni për një të huaj shtatzënë, ndoshta edhe dëshmitare të një lindjeje, mund të nënkuptojë se jeni “të shkëputur në një farë mënyre nga procesi juaj krijues”, thotë Ellis. Ndoshta keni një përpjekje krijuese që nuk po e ndiqni, nuk ndiheni të frymëzuar ose nuk ndiheni në gjendje të filloni një projekt për të cilin ndiheni të thirrur.

5. Keni simptoma shtatzënie

Nëse procesi juaj i krijimit është pak me gunga, kjo mund të shfaqet në ëndrrat tuaja si të vjella në mëngjes ose një sëmundje tjetër në shtatzëni, thotë Ellis. “Kam parë njerëz që kanë ëndrra të tilla kur ata po përmbysin dëshirën e tyre për shprehje krijuese.” Në këtë rast, mendoni se me cilat pengesa po përballeni dhe si (ose nëse) po i trajtoni ato.

(Kosova Sot Online)