TEST/ Ajo që shihni së pari në këtë imazh zbulon gjendjen tuaj psikologjike

  • E.K /
  • 28 August 2022 - 16:45
TEST/ Ajo që shihni së pari në këtë imazh zbulon gjendjen tuaj psikologjike

Dëshironi të dini gjendjen tuaj psikologjike në më pak se 10 sekonda? Merrni këtë test të iluzionit optik dhe ajo që shihni së pari zbulon gjendjen tuaj mendore.

Psikologët shpesh përdorin teste projektive për të vlerësuar personalitetin e një individi. Testet projektuese përdorin stimuj të paqartë si fotografi enigmatike ose njolla boje për të evokuar përgjigje që japin njohuri për personalitetin tuaj. Testet e iluzionit optik janë të famshme në mbarë botën dhe njerëzve u pëlqen t’i bëjnë këto teste sepse janë argëtuese për të vrarë kohën. Imazhet e iluzioneve optike mashtrojnë sytë dhe mendjen tuaj. Ajo që shihni rezulton të jetë një iluzion.

Testi i Iluzionit Optik: Çfarë shihni së pari?

Shikoni imazhin më poshtë për jo më shumë se 10 sekonda. Dhe bëni një shënim mendor të asaj që shihni së pari. Pasi të keni mbaruar, lëvizni poshtë për të ditur se cila është gjendja juaj psikologjike bazuar në atë që keni parë së pari.

1. Një UFO

Të shohësh UFO-n në fillim do të thotë, dukesh se je i hutuar dhe i paaftë të përqendrohesh në punën tënde. Duket se jeni gjithmonë në depresion ose ndiheni të pafuqishëm ose të depersonalizuar. Për shkak të shqetësimit të rëndë mendor, mund të përjetoni shpërthime të papritura emocionale ose zemërim shpërthyes. Shtypja e emocioneve tuaja mund të shtojë stresin, i cili kontribuon në pagjumësi, makthe, migrenë dhe probleme të tjera shëndetësore. Mundohuni të rregulloni emocionet tuaja pa i shtypur apo fshehur ato. Dhe, mos lejoni që asgjë t’ju shqetësojë lehtë.

2. Fytyra e një alieni

Nëse së pari keni parë fytyrën e një alieni, atëherë keni tendencën të bëni një mal nga një kodër mole. Jeni të stresuar për çështje të parëndësishme dhe merreni me të gjitha punët. Duhet të praktikoni vetëkontroll dhe të qetësoheni. Mundeni stresin tuaj me joga ose ushtrime të frymëmarrjes së thellë ose relaksimit. Në vend që të shpenzoni energji për çështje të vogla, mendoni për probleme më të mëdha. Mundohuni t’i trajtoni vështirësitë duke i parë ato nga këndvështrime të ndryshme. Bisedoni me mentorët ose me ata të mbyllur për të fituar një perspektivë të re.

3. Një shpellë

optical-illusion-test-caveNëse së pari keni parë një shpellë, atëherë jeni të qetë dhe prireni të shihni anën më të ndritshme të jetës. Jeni mjaft optimistë për të mos lejuar që situatat negative t’ju shqetësojnë. Nuk është e lehtë për t’ju nxjerrë jashtë ekuilibrit. Njerëzit vijnë shpesh tek ju për ndihmë ose këshilla.

BURIMI/ REVISTA PSIKOLOGJIA

(Kosova Sot Online)