A po luftoni me rënien e rëndë të flokëve!

  • A.P /
  • 15 November 2022 - 14:37
A po luftoni me rënien e rëndë të flokëve!

Rënia e flokëve është një problem i zakonshëm në mbarë botën! Edhe pse çdo individ e përjeton rënien e flokëve në mënyra të ndryshme, duke parë rënien e flokëve nga skalpi mund t'ju lërë të ndiheni të shtypur. Ndërsa praktikat e dobëta të kujdesit të flokëve janë shkaku kryesor i rënies së flokëve, ka shumë faktorë shtesë që gjithashtu mund të fajësohen. Nëse po pyesni se si të kontrolloni rënien e flokëve, 
transmeton gazeta “Kosova Sot Online” këtu janë disa këshilla të ekspertëve për t'ju ndihmuar të ndaloni rënien e flokëve dhe të nxisni rritjen e flokëve.

 

Dr Bhasin thotë, “Rënia e flokëve mund të jetë e frikshme dhe ndonjëherë të dalë jashtë kontrollit. Megjithatë, si mund ta dalloni nëse po ju bien më shumë flokë se zakonisht? Njerëzit zakonisht humbasin rreth 100 fije floku në ditë. Por shumica e njerëzve nuk ndiejnë ndryshim pasi fillesat e reja shpesh zëvendësojnë ato që humbasin, transmeton gazeta “Kosova Sot Online”. Por kur më pak ose aspak fije fillojnë të rriten, atëherë filloni të shihni rrallim ose një vijë flokësh që tërhiqet. Megjithatë, ka hapa që mund të ndërmerrni për të ndaluar rënien e flokëve.”

Sasia e proteinave në dietën tuaj mund të ndikojë në shpejtësinë e rritjes së flokëve tuaj. Veçanërisht nëse jeni vegan ose vegjetarian, duhet të kontrolloni marrjen e proteinave. Ju nevojiten 1 deri në 1.6 gram proteina për kilogram të peshës trupore në ditë. Ngrënia e fasuleve, bishtajoreve, vezëve dhe ushqimeve të tjera të pasura me proteina janë disa mënyra për të përmbushur nevojat tuaja ditore për proteina. Ju gjithashtu mund të pini një shake proteinash.

(Kosova Sot Online)